tiistai 19. helmikuuta 2013

21.




Kerrankin yritän olla ajankohtainen ja avautumatta ihmissuhteista. Mitähän tästä tulee?
Eli kokemuksesta ja muiden jutuista oppineena ajattelin antaa naisille vähän vinkkejä Wanhojen tansseja varten
.

1. Mekko

- Osta mekko joka sopii SINUN vartalotyypillesi. Pyöreiden naikkosten kannattaa välttää tsiljoonaa röyhelöhärpäkevanneglitter -kerrosta, koska ne ainoostaan leventää persettä ja vie muodon pois. Se ei silti tarkota sitä että päälle pitäis läntätä joku kesämekko äipän nuoruusvuosilta. Kokeilemalla löytyy.

- Ajattele vähän paria... Miten ite tanssisit ihmisen kanssa joka vie kolmen ihmisen tilan pelkällä mekolla ja laahus tulee vasta juhlapaikan ovesta kun kolmas tanssi alkaa... Hankaloittaa myös edessä, takana ja vieressä tanssivia reppanoita. Lisäksi askeleet näkyvät vain ja ainoastaan mekon ajoittaisena pomppimisena ylös alas, joten miksi treenaat kuukausitolkulla hienoja askelsarjoja kun itse tilaisuudessa olisi se ja sama tanssitko koko ajan Säkkijärven polkkaa mekon uumenissa.

- Mekon tietysti haluaa olevan täysi kymppi ja suoraan omista unelmista, mutta realistisesti ajateltuna ei ole MITÄÄN järkeä ostaa satoja euroja maksavaa glitterunelmaa, jota käytät tasan kaksi päivää. Kyselemällä kavereilta saattaa jonkun varastosta löytyä kelpaava mekko ja taas säästyy pitkä penni.

- Mekko ei myöskään saa olla liian kapea ja varsinkin vasta polvien alta levenevät mekot lahoavat käsiin jo ensimmäisessä hyppytanssissa ja huomaat pian kompastuvasi omiin jalkoihin joilla ei ole tilaa liikkua.

- Muista penkkaripuvun ja tanssipuvun ero... Lumikki ja Pikku Myy kuuluvat siihen ensiksi mainittuun luokkaan...


2. Kampaus


- Valitse käytännöllinen kampaus joka sopii sinulle. Kaikilla ei ole pakko olla nuttura tai kiharapehko, netistä löytyy tosi paljon hyviä kampausideoita ja niitä voi aina muokkailla oman mielen mukaan ja tietty vähän piristystä saa hiuskoristeista.

- Kampauksen ei kannata olla sellainen, minkä kanssa on vaarallista jopa hengittää, Taivutukset ja hyppelyt saavat toki humoristista lisämaustetta kun jonkun pinnit lentelee ja nutturat avautuu vauhdissa...

- Kannattaa ensin etsiä kampauksen tekijää lähipiiristä tai tuttujen tutuista, koska yleensä tulee muutaman kympin halvemmaksi kuin kampaaja ja oman mielipiteen uskaltaa sanoa varmemmin. Lisäksi harjoitella voi enemmän ja erilaisia kampauksia voi kokeilla useitakin.

- Järki kädessä tässäkin, se mikä näyttää hyvältä Jennifer Lopezin gaalakuvissa, ei välttämättä näytä hyvältä haalean oranssissa polkkatukassa...

3. Meikki
- Meikkejäkin kannattaa kokeilla useampia ja suosittelen tee-se-itse meikkaamista. Me naisethan saamme paskahalvauksen jos meikissä on vähänkin liikaa tai liian vähän jotakin ja yleensä itse osaa laittaa juuri sopivasti ja oikeisiin kohtiin! Tässäkin taas voi hyödyntää amatöörivideoita.

- Älä maskeeraa itseäsi sirkuspelleksi, mutta laita muutakin kuin vähän ripsaria. Muista että tansseissa tulee usein hiki ja paksu pakkelikerros on loppuvaiheen valokuvissa muuntunut laikukkaaksi naamaksi ja hikiviiksiksi.

- Mielellään jollain tavalla asuun sopiva meikki!

4. Kengät

- Vaikka 20 sentin korot ovatkin ihan hienot, kannattaa tanssikenkien koron olla n. 3-4cm, koska tanssiessa jalkaa nostetaan yleensä vain aavistuksen verran ja jättikorot takaavat vain varman kompuroinnin ja tönkön liikkumisen. Ekan tanssin jälkeen jalat todennäköisesti huutaa hoosiannaa ja rakot muhii onnellisena varpaissa, joista tunto on kadonnut jo ennen tanssien alkamista.

- Kannattaa valita tukeva tai matala korko, koska sille on helpompi varata koko paino kuin hammastikun paksuiselle korolle...Tukee myöskin jalkaa huomattavasti paremmin.

5. Asusteet

- Hanskat on erittäin hyvä idea, koska tanssiessa ja hermoillessa kädet hikoaa aivan saatanasti ja ote saattaa lipsua. Hanskojen pituus kannattaa katsoa vähän oman käden pituuden ja mekon olkaimien mukaan. Lyhytkätisille suosittelen kyynärpäähän ulottuvia hanskoja.

- Hartiahuivi kannattaa ottaa varsinkin jos mekko on yksinkertainen ja sitä haluaa piristää asusteilla. Myöskin jos selässä paistaa valtava finni tai talven tuoma ihottuna, huivi on hyvä ratkaisu.

- Korujen olisi hyvä olla ns. samaa sarjaa ja tietty sellaiset mitkä eivät helpolla irtoa tanssin tiimellyksessä. Myöskin joka paikkaan kiinni jäävät korut ovat huono valinta.

- Laukku on tansseissa turha. Tietty pukuhuoneeseen otetaan varustekassi mutta iltalaukulla et tee oikeastaan mitään. Kuka nyt tanssiessa laukkua kaipaa?!

6. Asenne + muuta

- ÄLÄ STRESSAA.. Jos tulee moka, se tulee ja sille ei voi mitään enää siinä vaiheessa. Silloin rauhoitutaan ja jatketaan seuraavasta askelsarjasta muiden mukana.

- ÄLÄ STRESSAA... turhista asioista! Jos sukkahousut menevät rikki, älä suotta poraa silmämeikkejä poskille vaan hetken paniikin jälkeen ymmärrä, ettei kukaan katsele sukkahousujasi mekon alla. (Toivottavasti).

- Lopeta täydellisyyden tavoittelu. Kukaan yleisössä ei näe korvaasi unohtunutta vaikkukökköä tai hameen alaosasta tulevaa langanpätkää.

- Älä vaadi parilta liikoja. Tuskinpa kukaan tahallaan haluaa sössiä tansseja, vahinkoja sattuu kaikille!

- Jos sataa lunta tms, ota sateenvarjo! Mieti kumpi on nolompaa, kävellä 5 metriä autosta sisälle hienon LIDLin keltaisen sateenvarjon kanssa vai esiintyä yleisölle meikit poskilla ja hiukset pystyssä....

- Älä saatana syö se mekko päällä mutta syö ennen tansseja. Edes vähän...

Ja tässä sitten mun oma tanssibudjetti ja semmosta...

1. Mekko - Lainassa, vaalean lila, kiiltävä kangas, ei härpäkkeitä

2. Kampaus - 4 luuppia joissa 4 hiuskoristetta, auki jääneet hiukset kiharrettu, sivukihara. Tekijänä kaveri ja idea youtubesta.

3. Meikki - 3 violetin eri sävyä + valkoinen luomiväri, ohuet rajaukset, violetti huulipuna+kiilto, meikkivoiteet jne... Itse tehty ja idea taas youtubesta..

4. Kengät - Valkoiset avokkaat, korko 3cm, terävä kärki.

5. Asusteet - Valkoiset pitsihanskat kyynärpäähän asti, harmaat ruusut korviksissa, kaulakorussa ja käsikorussa, valkoinen todella ohut hartiahuivi.

Rahaa paloi:

Kengät 23e
Hiuskoristeet 6e
Hartiahuivi 16e
Hansikkaat 15e


+ vaivanpalkka kampaajalle parikymppiä

:) Olisin laittanut kuvia mutta jostain syystä en saanu niitä mitenkään fiksusti tähän kirjotuksen joukkoon, kyselkää toki jos jotain epäselvää jäi!








1 kommentti:

  1. Sulla on tosi hyvä blogi!(; Tykkään!(;


    Prettyliprincess.blogspot.fi <--- saa tulla moikkaan!:) ja liity jäseneksi jos intoo on:D tein vasta blogin

    VastaaPoista